Reminder Bondsdag

Dag KSA’er!

Na twee weken probeeractiviteiten, is het volgende week zondag (24 september) eindelijk tijd voor onze officiële startdag. Via dit bericht willen we jullie eraan herinneren, dat de deadline voor het inschrijven nadert. Jullie hebben hiervoor nog de tijd tot dinsdag 19 september om 23:59. Woensdagmorgen plaatsen we de bestelling bij de slager, dus dan kan er niets meer aangepast worden. Inschrijven doe je onderin via: ksaterstraeten.be/bondsdag .

Nog eens een samenvatting van wat er allemaal te beleven valt:

  • 11u00 Startmoment aan de lokalen (Aankomst 1)
    We beginnen met een inleidend woordje van onze bondscoaches, de bondsleiding en schepen van jeugd Mathijs Goderis. Hier begint ook het toneel met het verhalend kader van de dag: een groep avonturiers werd op ons terrein gespot, op zoek naar een schat! Ten slotte wordt ook de leiding van elke ban voorgesteld. Dit allemaal onder muzikale begeleiding van het Ter Straeten koor!

    Na de opening gaan de kinderen mee met de leiding van hun leeftijdsgroep voor een introductie en kennismaking vergezeld van heerlijke braadworsten en een drankje. Ook kinderen die meekomen, maar niet ingeschreven zijn als lid in onze KSA, kunnen braadworsten krijgen. Om praktische redenen vragen we iedereen die bij ons zal eten om aanwezig te zijn van het begin. Dit maakt de verdeling van de bonnetjes voor onze ouderploeg een stuk gemakkelijker en overzichtelijker.

  • 12u00 Apero voor volwassenen

    Terwijl de kinderen hun ban leren kennen en smullen van worstenbroodjes, kunnen de ouders gezellig babbelen met een aperitiefje van de ouderploeg. Bij elke BBQ-inschrijving, zit 1 drankje inbegrepen!

  • 13u00 Barbecue voor volwassenen
    voor ouders, grootouders, vrienden, familie, ... De ouderploeg zorgt voor diverse gegrilde vleesjes alsook vegetarische alternatieven. Deze barbecue wordt aangevuld met een zeer uitgebreide saladebar.

  • 13u30 Start activiteiten (Aankomst 2)
    Het begin van de leuke spelen die onze leiding voorbereid hebben. Alle kinderen die geen braadworsten bestelden, zijn vanaf nu ook welkom. Ook volwassenen die geen BBQ wensen, zijn welkom om eens te zien hoe onze activiteiten eraan toegaan en een drankje te nuttigen aan de bar.

  • 16u30 Einde activiteiten
    Na de activiteiten worden groepsfoto’s gemaakt, gevolgd door het afsluiten van het verhalend kader en een dankwoord.

  • Ca. 18u Dia-Avond
    Op de start van het nieuwe werkjaar, blikken we nog éénmalig gezamenlijk terug op de mooie momenten van het vorige. Dit met een selectie van de leukste foto’s van de afgelopen zomerkampen, met wat toelichting van het verhaal en mogelijke terugkeer van enkele bekende gezichten. De foto’s zullen geprojecteerd worden in onze grote kadertent met een sterke projector die voor scherp beeld zou moeten zorgen. De dia-avond begint zo dicht mogelijk na het slotmoment en een klein beetje opruimwerk door de leiding, we mikken op 18u. Sowieso zal de start van elke leeftijdsgroep afgeroepen worden over de microfoon. Naar huis gaan om te eten hoeft ook niet, onze aspiranten voorzien wat te eten ten voordele van hun buitenlands kamp!

    • 18u: Kabouters

    • 18u20: Pagadders

    • 18u40: Jongknapen

    • 19u: Knapen

    • 19u20: Jonghernieuwers

    • 19u40: Aspiranten

  • 20u Ricardbar

    Wie na alle festiviteiten er toch nog geen genoeg van heeft, kan nog even blijven plakken in de Ricardbar van de hernieuwerleiding. Kom er genieten van een frisse cocktail en gooi de benen los op de dansplaatjes van de DJ’s.

We hopen jullie allen in een grote hoevelheid een hele dag te verwelkomen aan onze lokalen. Tot dan!